Snart kan CO2 deponeres under Nordsøen

0
Foto: Maersk Drilling
REKLAMA

DNV GL har godkendt Nini Vest-feltet under den danske del af Nordsøen til lagring af CO2, og Maersk Drilling er en del af det konsortium, der skal få det til at ske.

Sammen med Ineos og Wintershall DEA har Maersk Drilling etableret et konsortium, der skal stå for at deponere CO2 i undergrunden under Nordsøen, og nu har DNV GL erklæret Nini Vest-feltet under den danske del af Nordsøen for egnet til lagring af CO2, der er opfanget på land. Det skriver Søfart.

Nini Vest kan klare 450.000 ton CO2 pr. brønd om året i en ti-årig periode, og DNV GL oplyser, at feltet er egnet til at holde på CO2, der bliver indført under højt tryk. Ifølge Maersk Drilling arbejder konsortiet på at få etableret en finansieringsmodel for at få projektet til at lykkes.

Efter planen skal første lagring gennemføres i 2025, og herefter bliver kapaciteten øget, så den når 3,5 millioner ton CO2 om året inden 2030. Ifølge Maersk Drilling vil projektet give vigtig læring om, hvordan offshore-rigge kan komme i spil i den nye brug af brønde og de modificeringer, der bliver nødvendige at udføre på brøndene.

(Visited 16 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here