Kvoterne for Østersøen vækker både glæde og stor skuffelse

0
REKLAMA

Næste års kvoter for Østersøen blev offentliggjort i oktober. Hvad angår resultaterne for det pelagiske fiskeri, vakte de en blanding af glæde og positivitet, men også af stor skuffelse og ærgrelse hos Danmarks Pelagiske Producentorganisation, som kalder dele af kvoterne decideret uansvarlige.

Af Lærke Worsøe

For at starte med de gode nyheder, stiger brislingekvoten i Østersøen næste år med seks procent, samtidig med at kvoten for de såkaldte ’centrale sild’ bliver reduceret.

”Vi synes selvfølgelig, at det er rigtig positivt, at brislingekvoten stiger. Samtidig er vi glade for, at sildekvoten reduceres – det er noget, vi på vegne af erhvervet har bedt om for at skabe en bedre balance mellem sild og brisling, der fanges i blandet fiskeri. Det afspejler bedre virkeligheden i havet, som fiskerne ser det og danner dermed grundlag for et mere realistisk og bæredygtigt fiskeri på disse to arter,” siger direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Esben Sverdrup-Jensen.

Værre ser det ifølge Esben Sverdrup-Jensen ud med hensyn til kvoten på sild i den vestlige del af Østersøen, hvor den danske og tyske flåde fisker på denne art. Denne kvote er helt præcist blevet halveret.

”Kvoten på sildene i den vestlige Østersø er reduceret til så lavt et niveau, at det kommer til at få betydelige konsekvenser for de flåder, der har målrettet deres fiskeri herefter og de virksomheder på land, der har specialiseret sig i forarbejdningen af sild fra Østersøen. Det rejser et akut behov for at genoprette den vestlige sildebestand i Østersøen,” siger Esben Sverdrup-Jensen.

Læs hele historien i novemberudgaven af Fiskerbladet her.

(Visited 2 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here