Ørsted og BP indgår grønt samarbejde

0
Foto: Ørsted
REKLAMA

I Emsland i Nordvesttyskland vil BPs Lingen-raffinaderiet være centrum for et stort grønt brint-samarbejde med Ørsted, der ventes færdigudviklet i 2024.

– Tunge industrier som raffinaderier bruger store mængder brint i deres fremstillingsprocesser. De vil fortsat have brug for brint, men at erstatte det nuværende fossilbaserede brint med brint produceret fra vedvarende energi kan hjælpe med at sænke CO2-fodaftrykket dramatisk. Først skal vedvarende brint blive konkurrencedygtigt med fossilbaseret brint, og til det har vi brug for projekter som dette med BPs Lingen-raffinaderi, der vil demonstrere elektrolyseteknologien i stor skala og anvendelsen af ​​brint i virkeligheden baseret på havvind.

Så ambitiøs er udmeldingen fra Ørsteds direktør, Martin Neubert, om det grønne brintsamarbejde, Ørsted har indgået med det britiske energiselskab BP. Og han har noget at have de store armbevægelser i. Et stort projekt, der ventes færdigt i 2024 vil omfatte et elektrolysesystem på 50 Megawatt (MW), der skal generere et ton vedvarende brint i timen svarende til næsten 9.000 ton om året.

Dette vil erstatte ca. 20 procent af raffinaderiets nuværende fossilt baserede brintforbrug og forhindre ca. 80.000 ton CO2-ækvivalenter om året. Det svarer nogenlunde til emissioner for ca. 45.000 biler i Tyskland.

Skal drives fra Nordsøen
Projektet skal også understøtte en langsigtet ambition om at opbygge mere end 500 MW vedvarende brintkapacitet i Lingen. Dette kan give vedvarende brint til både at imødekomme al raffinaderiets brintbehov og give grundlag for fremtidig syntetisk brændstofproduktion. Elektrolysatoren forventes at blive drevet af en havmøllepark i Nordsøen.

Partnerne har i fællesskab ansøgt om finansiering til projektet Lingen Green Hydrogen fra EUs Innovationsfond, som i øjeblikket er et af de største finansielle støtter til innovative kulstoffattige teknologier, der især fokuserer på industrier med højt energiforbrug.

– Brint vil i stigende grad spille en rolle, når kravene for reduktion af CO2 griber om sig. Vi er fast besluttede på at indtage en førerposition i denne nye industri. Et samarbejde mellem Ørsted og BP giver Lingen Green Hydrogen mulighed for både at fremskynde en betydelig reduktion af emissioner i vores raffinaderi og opbygge erfaring med storskala grøn produktion og implementering af brint, siger BPs administrerende vicepræsident, Dev Sanyal.

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here