Eldrevet Grotte sejler mellem Esbjerg og Fanø

  0
  Arkivfoto: Fanølinjen
  REKLAMA

  Seneste skud på stammen i trafik mellem Esbjerg og Fanø er en eldrevet færge med det utraditionelle navn, Grotte.

  To bliver til tre på ruten Esbjerg-Fanø. Foreløbig har der blot været færgerne Fenja og Menja, men nu er en tredje på vej, og den hedder Grotte. Navnet er taget fra nordisk mytologi ligesom Fenja og Menja, og Grotte sejler efter planen ud for første gang i sensommeren 2021. Det skriver Jydske Vestkysten

  Grotte er 50 meter lang, eldrevet og vil som de eksisterende færger kunne tage 32 personbiler og 300 passagerer, ligesom de med 735 KW vil have samme motorkraft. En opladning af færgen tager otte minutter, og dette vil skulle gøres efter hver dobbelttur i Esbjerg, hvor opladningsstationen kommer til at være.

  I alt kommer Grotte til at koste 100 millioner kroner – 80 millioner kroner for selve færgen og 20 millioner kroner for de landbaserede anlæg. Grotte ventes at kunne skyde samme fart, som Fenja og Menja.

  (Visited 10 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here