En dansk elefant i Indien

  0
  Trafik i Trankebar, 2013: Der bor både hinduer, kristne og muslimer i Trankebar. Over 23.000 mennesker er i dag bosat i den tidligere danske koloni. (Foto: Nationalmuseet)
  REKLAMA

  I 2020 kan Danmark og Indien fejre 400-års jubilæum for venskabelig samhandel, og det sker på fornem vis. Mette Frederiksen (S) og Indiens premierminister, Narendra Modi, har i efteråret indgået et strategisk grønt samarbejde, og de to statsoverhoveder kan takke en entreprenant konge og admiralskibet ‘Elefanten’ for, at der overhovedet er et jubilæum at fejre.

  Af Daniel Christensen

  Allerede fra begyndelsen på det virtuelle pressemøde den 28. september måtte statsminister Mette Frederiksen (S) opgive at skjule sin begejstring. “Enestående” og “Den bedste nyhed meget, meget længe”, kaldte hun det blandt andet. Og det var da også efter alt at dømme en vigtig aftale, hun kunne løfte sløret for.

  Et succesfuldt virtuelt topmøde med Indiens premierminister, Narendra Modi, var forinden mundet ud i en aftale om et strategisk grønt partnerskab, der blandt andet skal hjælpe inderne med at leve mere bæredygtigt og give den danske økonomi et boost.

  Under topmødet har Modi og Frederiksen næppe sendt den danske rigsadmiral, Ove Giedde, ret mange tanker, men det burde de måske. For havde han ikke taget den lange tur rundt om Kap Det Gode Håb og hele vejen til Indien i 1618, havde der måske slet ikke været basis for en aftale.

  Læs resten af historien i novemberudgaven af Maritime.

  (Visited 10 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here