Holland vil bygge 30 CO2-fri skibe

0
Arkivfoto: Peter Gonzalez, Unsplash.
REKLAMA

Den hollandske skibsfartindustri har udarbejdet en grøn masterplan, der blandt andet indebærer 30 helt nye CO2-fri, der skal stå klar i 2030.

I Holland har den maritime sektor en ambition om at blive de bedste til at bygge bæredygtige skibe. Den hollandske skibsfartindustri fremlagde onsdag en såkaldt “Masterplan for en emissionsfri maritim sektor”, og i den foreslås det konkret, at Holland fra 2030 betjener 30 CO2-fri skibe. Det skriver Innovation Origins.

– Holland skal være verdensledende inden for bæredygtig skibsbygning og skibsfart. Med dette initiativ vil den hollandske regering være den første til at have CO2-frie skibe, og det vil styrke vores position internationalt, siger Rob Verkerk, formand for Nederland Maritiem Land.

Forslaget faldet ind under The Green Deal, som er en aftale, den hollandske regering har indgået, der skal gøre hollandsk skibsfart bæredygtigt nationalt og international. The Green Deal indebærer blandt andet et mål om at reducere CO2-udslip fra nationale skibe, der sejler internt i hollandsk farvand, med 40 til 50 procent sammenlignet med 2015.

(Visited 16 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here