Ny bestyrelse i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping

  0
  Mærsk container. Foto: Mærsk.
  REKLAMA

  Søren Skou, der har været en del af direktionen i Mærsk siden 2007, er ny bestyrelsesformand i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. Næstformand bliver tidligere miljøminister for Konservative, Connie Hedegaard.

  Mandag blev der sat navn på den nye bestyrelse i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, efter centerets registrering som uafhængig, non-profit organisation.

  Dermed er centeret nu officielt operationelt, oplyser Mærsk i en pressemeddelelse. En af centerets fremmeste opgaver bliver at lette overgangen til en CO2-fri global skibsfartsindustri.

  – For at realisere vores langsigtede ambition om at afkarbonisere global skibsfart skal en lang række interessenter i branchen mødes for at samarbejde. Som en uafhængig organisation er vi godt positioneret til at tage udfordringen op med at lette dette vitale skift for global handel. Jeg er glad for, at vi nu kan starte vores arbejde for dette ambitiøse initiativ, siger den nye bestyrelsesformand, Søren Skou.

  Centerets planer for afkarbonisering
  Den nye bestyrelse, i centeret, som blev etableret i sommer, kommer ikke til at sidde på sine hænder. Allerede nu melder bestyrelsen en ambitiøs plan for reduktion af CO2-udledning ud:

  Global skibsfart tegner sig for omkring 3% af den globale kulstofudledning, og den andel vil sandsynligvis stige, når andre industrier aktivt begynder at arbejde med at tackle problemet i de kommende årtier.

  At nå det langsigtede mål for dekarbonisering kræver nye brændstoftyper og en systemisk ændring i branchen. Skibsfart er en globalt reguleret industri, der giver mulighed for at sikre bredbaseret indførelse af ny teknologi og brændstoffer.

  For at fremskynde udviklingen af ​​levedygtige teknologier er der behov for en koordineret indsats inden for anvendt forskning på tværs af hele forsyningskæden. Brancheledere spiller en afgørende rolle i at sikre, at laboratorieforskning med succes modnes til skalerbare løsninger, der matcher industriens behov. Samtidig er der behov for ny lovgivning for at muliggøre overgangen til dekarbonisering.

  Tidligere miljøminister som næstformand
  Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping er en non-profit organisation, der er oprettet som et kommercielt fundament med et velgørende formål. Som et uafhængigt forskningscenter vil det arbejde på tværs af hele skibsfartssektoren med industrien, den akademiske verden og myndigheder. Centret er placeret i København, men vil arbejde med partnere globalt.

  De grundlæggende partnere bag initiativet er American Bureau of Shipping, A.P.Moller – Maersk, Cargill, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Line og Siemens Energy. Flere yderligere partnere forventes at deltage i centret i de kommende måneder. Centret muliggøres af en startdonation på 400 mio. Kr. Fra A.P. Møller Fonden.

  Centret blev annonceret i juni 2020 af en gruppe førende globale skibsfartsenheder, der med en donation på 400 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden forpligter sig til dekarbonisering af skibsfartsindustrien.

  Bestyrelsen inkluderer:

  • Søren Skou, CEO hos A.P.Møller – Maersk
   Før sin nuværende rolle var Mr. Skou administrerende direktør for Maersk Line og har været medlem af direktionen siden 2007. Søren Skou kom til Maersk i 1983.
  • Connie Hedegaard (næstformand), tidligere miljøminister og europæisk kommissær for klimahandling. Connie Hedegaard besidder en række relevante bestyrelsesstillinger herunder formand for bestyrelsen for EU-kommissionernes missionsråd om tilpasning til klimaændringer og formand for bestyrelsen for Danmarks grønne tænketank CONCITO.
  • Claus V. Hemmingsen medlem af bestyrelsen i A.P Møller Foundation og formand for bestyrelsen i DFDS og The Drilling Company i 1972. Hemmingsen er også medlem af bestyrelsen for Global Maritime Forum.
  • Professor Asgeir J. Sørensen Norsk universitet for videnskab og teknologi, nøgleforsker og direktør for Center for autonome havoperationer og -systemer (NTNU AMOS).
  • Guy Platten Generalsekretær for International Chamber of Shipping (ICS).

  (Visited 48 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here