Kombardo vil reducere CO2-aftryk med madolie

  0
  Foto: Molslinjen
  REKLAMA

  Molslinjens Kombardo-busser vil fra december køre på en særlig biodiesel, der vil sænke ruternes CO2-aftryk med op til 90 %.

  Biodiesel bestående af hydrogeniseret vegetabilsk olie (HVO). Det er, hvad Kombardo Expressens populære busser, der kører omkring 19.000 ruter om året, fra december vil køre på. Biodieselen er et produkt af genanvendelig madolie fra Cirkle K, og der er hverken fossil olie eller palmeolie involveret.

  – En million liter almindelig diesel erstattes nu af et langt mere klimavenligt alternativ. Det gør en forskel for vores virksomhed, og det er godt med dette initiativ at være med til at kunne sætte handling bag ordene om grøn omstilling, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

  Carsten Jensen er også næstformand i klimapartnerskabet for Det Blå Danmark. Kombardo Expressens knap 400 busser kører næsten seks millioner kilometer og anvendes af cirka en halv million danskere om året. Aftalen mellem Molslinjen er den første af sin slags for brandstofleverandøren Cirkle K, der dog håber, at flere kommer til i fremtiden.

  (Visited 17 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here