Ny slæbebådsgeneration til Europas næststørste havn

  0
  REKLAMA

  Efter en succesrig testperiode har Europas næststørste havn Antwerpen besluttet at investere i nyt slæber materiel. Havnen har siden januar i år gennemført et større undervisningsprogram for medarbejderne i slæbebådsafdelingen for at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt for investering i nye typer udviklet af den hollandske værfts gruppe Damen.

  Af Jens Nørgaard

  Hos Multraship der er Hollands førende slæbebåds- og bjergningskoncern der er ejet af Muller Maritime Group og den i Hamborg baserede slæbebådskoncern Fairplay chartrede belgierne i første omgang den nyudviklede Damen slæber og følgebåd Multratug 6

  I begyndelsen af september i år besluttede Antwerpens havnemyndigheder at købe skibet Multratug 6 som en del af planerne for en økologisering og fornyelse af flåden. Slæbebådens lave energiforbrug er myndighedernes mål for at reducere den mængde energi, der kræves for at levere produkter og tjenester. 

  Kursus og den succesfulde håndtering af slæbebåden Multratug 6 har nu ført til at Antwerpen Havn har bestilt to helt nye slæbere af samme type som Multratug 6, der har typebetegnelsen RSD2513. De nye fartøjer leveres i henholdsvis december i år og februar næste år i 2021.

  Resten af artiklen kan læses i Maritime Directs oktoberudgave her.

  (Visited 6 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here