3 nybygninger fra Karstensens Skibsværft

0
S 107 ”Skagerak” er ejet af 3 Skawboer; Jens Christian Bang Andersen, Thomas Kristiansen og Lars Mose. Det 330 bruttotons store skib er den første ståltrawler Karstensens Skibsværft nogensinde har bygget helt fra bunden. Foto: Skagen Havn
REKLAMA

Fiskeriet er kerneområdet i Skagen havn og en del af havnens og Skagens DNA. Derfor er det glædeligt, når rederier og fiskere ser muligheder og investerer i nye og topmoderne skibe med den nyeste teknologi, der udover at skabe arbejdspladser, supplerer fiskeindustrien i Skagen med råvarer. Det skriver Skagen Havn.

Hele 3 nye fiskefartøjer er fornyeligt blevet døbt og har allerede haft deres første prøvesejladser.

Det svenske rederi Torönland Fiskeri AB ejer 2 af de 3 nybyggede fartøjer. De har fået navnene GG 207 ”Torland” og GG 204 ”Tor-ön”. Med den karakteristiske orange farve er de ganske nemme at få øje på, og flotte ser de ud, når de ligger i forlængelse af hinanden.  

De to nye skibe skal fiske brisling i Østersøen samt brisling og tobis i Nordsøen. Desuden skal de fange sild og makrel i Skagerrak og Nordsøen. Scandic Pelagic er aftagere af de fleste sild, mens proteinfisk skal landes hos FF Skagen A/S.  

Den tredje nybygning er S 107 ”Skagerak” som er ejet af 3 Skawboer; Jens Christian Bang Andersen, Thomas Kristiansen og Lars Mose. Det 330 bruttotons store skib er den første ståltrawler Karstensens Skibsværft nogensinde har bygget helt fra bunden. Besætningen på S. 107 tæller 7 mand, hvoraf 4 er på havet ad gangen. Skagerak skal fiske rejer og konsumfisk, der landes i henholdsvis Sverige og Skagen. I Sverige landes der søkogte rejer, mens rå rejer og konsumfisk landes i Skagen.
Det nye fiskefartøj er en fusion af to tidligere fiskeskibe, nemlig tidligere S. 107 Ulla Lindblad og S. 430 Well Bank og én af de 3 ejere af S. 107 Skagerak, Lars Mose udtaler: ”Fra første tanke om fusion har hele processen har taget omkring 3 år, heraf selve nybygningen af skibet 1 år, så nu glæder vi os rigtig meget til endelig at kunne komme i gang med fiskeriet, og ikke mindst samarbejdet, både med hinanden, med parterne i Sverige og med Skagen havns virksomheder.”

Ved Skagen Havn ser man yderst positivt på fornyelsen af fiskeri-flåden.

Havnedirektør Willy B. Hansen udtaler. ”Det er rigtig godt for branchen at fiskere og rederier vælger at investere i nye fartøjer og herigennem er med til at fremtidssikre deres erhverv. Hos Skagen Havn er vi stolte af at vores gode kunder forsat vælger Skagen havn som deres foretrukne landningssted.”

Kilde: Skagen Havn

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here