Johannes Palsson om FF Skagen – nu og i fremtiden

0
”Det er nødvendigt med et større fokus på at skaffe nødvendig viden om, hvordan Nordatlanten høstes på bedste bæredygtige vis,” siger CEO i FF Skagen, Johannes Palsson. Foto: Bo Hellum / FF Skagen
REKLAMA

CEO i FF Koncernen, Johannes Palsson, er visionær, storsindet, og så er han en ukuelig optimist. Hvis ideen er god nok, går han hele vejen, og det med en politikers taleevner og en skarphed, der får tvivlerne til at blive overbevist om hans sag. I anledning af FF Skagens 60 års jubilæum i år, har virksomhedens eget magasin FF Nyt interviewet CEO Johannes Palsson om virksomheden nu og i fremtiden, set med hans øjne.

Medarbejderne er kernen i FF
”Hele FF Skagen koncernen bygger på en meget stærk historie og tradition, båret frem af vores fantastisk dygtige medarbejdere. De er kernen i det hele og har vist sig at være utroligt tilpasningsdygtige ved alle vores samlinger af koncernen. Tilpasningsdygtighed er utrolig vigtigt i denne branche, da både naturen, politik og en lang række øvrige forhold går op og ned. 

Vi skaber værdi af marine ressourcer

En af de primære målsætninger for vores koncern er, at al indkøbt fisk bliver udnyttet 100 % – silden i Scandic Pelagic bliver til fantastiske filetter og afskæret herfra til mel og olie sammen med alle de arter, der ikke bliver anvendt direkte til konsum, men som i sidste ende også bliver til fantastisk gode madvarer til mennesker ved at blive tilsat i foderet til de dyr, vi ernærer os ved. 

FN’s verdensmål

Det bringer mig til en utrolig vigtig pointe om fremtiden, nemlig at verden på sigt skal brødføde 10 mia. mennesker. Det skal gøres både smart og bæredygtigt. Havet udgør 70% af jordens overflade, og vi ønsker at være med til at skabe en større forståelse for, at det er et fantastisk fødekammer, som skal høstes på alle hylder. På den måde er vi med til at opfylde to af FN’s 17 verdensmål; nemlig at være med til at stoppe sult samt at høste bæredygtigt fra havet.

Bæredygtigt fiskeri med nyeste teknologi

Det er en selvfølge, at havet skal høstes på bæredygtig og ansvarlig vis. Det ligger i FF Skagens DNA. Bæredygtighed handler om balance – ikke at høste for meget, men heller ikke for lidt. Vi ønsker at rejse en diskussion omkring, hvorvidt vi i virkeligheden underfisker havets ressourcer. Vi ved, at biologerne sidder med en stor viden om havet, men vi stiller os meget kritiske overfor, hvorvidt deres viden kan folde sig korrekt ud i de besnærende rammer, som de nuværende metoder og modeller stiller op.  

En ting er bæredygtighed i havet, en anden ting er bæredygtighed på vores fabrikker, som vi lægger stor vægt på. Vi har investeret i fornyelse af produktionen med fokus på reducering af energiomkostninger for at mindske vores CO2-aftryk, og vi vil i fremtiden fortsat holde skarpt øje med nye tiltag, der kan reducere vores CO2-aftryk yderligere.

Fremtiden er lys
Det er vanskeligt at spå om fremtiden, og vi er på en rejse, der går op og ned. Jeg er alligevel sikker på, den tegner lys for FF Skagen. Vi vil gøre alt for at udnytte havets fantastiske ressourcer maksimalt. Vi skal blive ved med at udvikle det, vi er gode til, men også tage nye teknologiske metoder i fremtiden ind,” siger CEO Johannes Palsson.

FAKTABOKS – JOHANNES PALSSON

Født 1959
Islænding
Uddannet maskin- og produktionsingeniør fra Aalborg Universitet
CEO i FF Skagen siden 2014

Kilde: FF Nyt

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here