Royal Greenland øger produktion i Cuxhaven

0
Avataq er Royal Greenlands seneste nybygning fra værft i Bilbao. Foto: Royal Greenland
REKLAMA

Det er under et år siden at FiskerBladet kunne oplyse at Royal Greenland ved årsskiftet 2019/2020 ville flytte dele af sin reje- og fiskeproduktion i Østhavnen i Aalborg til Tysklands store fiskeri- og eksporthavn Cuxhaven ved Elbens munding. Nu har den grønlandske fiskekoncern etableret yderligere en produktions- og pakkelinje for færdigvarer i den tyske fiskerby. Det fremgik i forbindelse med den store internationale fiskerimesse ”Fish International 2020” i begyndelsen af februar.

Af Jens Nørgaard

Med tre produktionslinjer i Cuxhaven hører Royal Greenland til den største forædlingsindustri af fiskeprodukter i Cuxhaven. For sammenslutningen af havnevirksomheder i Cuxhaven HWG (Hafenwirtschaftsgemeinschaft Cuxhaven e.V., red.), er ekspansionen hos Royal Greenland en klar styrkelse af det samlede erhvervsliv. 

Udover de grønlandske rejer anvender Royal Greenland i Cuxhaven nu også råvarer fra Nutaaq torskeproduktion i Grønland. Hele indfrosne torsk forarbejdes i det nordtyske til re-fresh markedet i Europa. Her stiger efterspørgslen på kvalitetsfisk. Det fortæller Royal Greenlands marketingsdirektør, Hanne Kvist, til FiskerBladet. 

Cuxhaven ligger optimalt
Ved at samle de forskellige produktioner af fisk til forædling i Cuxhaven skabes der synergier i form af vidensopsamling og –deling. Endelig ligger Cuxhaven optimalt i forhold til en effektiv og hurtig servicering af kunder både i Europa og i Storbritannien. DFDS f.eks. har daglige afgange med sine ro/ro skibe fra Cuxhaven til Immingham i UK.  

Royal Greenland er 100% ejet af Grønlands hjemmestyre. Selskabet har knap 2.769 ansatte globalt, heraf ca. 800 i Grønland. Hovedkontor ligger i Grønlands hovedstad Nuuk.  Omsætningen er på ca. 7,1 mia. kr. 

Resten af artiklen kan læses gratis i FiskerBladets onlineudgave her.

(Visited 8 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here