Dramatisk rutsjetur for skibspriser forude

  0
  REKLAMA

  Det er den fortsatte usikkerhed omkring Corona-virussen, udviklingen i handelskrigen mellem Kina og USA og de volatile oliepriser, der påvirker investeringerne i shipping i 2020 og det smitter i forskellig grad af på skibsværdierne.

  VesselsValue i en analyse af skibsværdierne, at de vil stige frem mod 2023, men først skal de falde yderligere – hvor meget afhænger af skibstypen.

  Bulkere har haft en særdeles hård start på 2020, og her forudser VesselsValue et fortsat fald på omkring 5 pct. frem til udgangen af året, men herefter vender udviklingen, og priserne på tørlastskibe vil stige med 30 pct. frem mod 2023 i forhold til priserne i dag.

  For tankskibe er nedturen dybere og bunden – med prisfald på den hårdest ramte størrelse, Aframax, på godt 25 pct. – nås først omkring midten af 2021, inden priserne i 2023 vil finde tilbage til nogenlunde det niveau, de har i dag.

  For containerskibene ser udviklingen bedst ud for de mindre, feedermax og handy, hvor der er udsigt til prisstigninger på op til 35 pct. i 2023 i forhold til niveuet i dag, mens der er udsigt til fortsatte prisfald på op til 25 pct. på de større skibe frem mod en forventet bund i midten af 2021. Herefter forventer VesselsValue, at priserne vil stige til et niveau nogenlunde som i dag i 2023.

  Læs mere om baggrund for udviklingen hos VesselsValue HER

  Kilde: VesselsValue.

  (Visited 5 times, 1 visits today)