Styrelse åbner for afslutning af Nord Stream

  0
  REKLAMA

  Hidtil har Nord Stream 2 benyttet fartøjer med selvpositionering til lægning af de to parallelle naturgasrørledninger på 1.230 km.

  Projektet er blevet forsinket af USA´s trussel om at indføre sanktioner mod selskaber, der arbejder på rørledningen, som amerikanerne mener, vil gøre Europas energiforsyning for afhængig af Rusland.

  Truslen fik for et halvt år siden det schweiziske selskab Allseas, der lagde rørene, til at trække sig fra opgaven.

  Med tilladelsen til at arbejde videre med skibe, der benytter ankre, har Nord Stream 2 fået flere muligheder for lægge de sidste 120 km. rørledning på den danske kontinentalsokkel.

  En mulighed er det russiske fartøj ”Akademik Cherskiy”, der i løbet af foråret er flyttet fra Vladivostok til Rügen i Nordtyskland, hvor Nord Stream 2 har logistisk base, skriver Jyllands-Posten.

  I afgørelsen om at give tilladelse til at benytte skibe med ankre, har Energistyrelsen “blandt andet lagt vægt på, at den resterende del af rørledningerne, der skal etableres i Danmarks eksklusive økonomiske zone syd for Bornholm, er uden for området, hvor bundtrawl, ankring og havbundsintervention frarådes på grund af risikoen for dumpet krigsgas,” skriver styrelsen.

  Kilde: Energistyrelsen

  (Visited 3 times, 1 visits today)