Ardmore afviser fusions-tilbud fra Hafnia

  0
  REKLAMA

  En ren aktiebaseret fusion af de to selskaber ville skabe en gigant i produkttankskibs markedet med en flåde på 210 skibe med forventede synergier på 15-20 mio. dollar årligt fra fusionen. Ifølge Hafnia ville det være til gavn for aktionærerne i begge selskaber.

  Men efter mindre end to ugers betænkningstid meddelte Ardmore, at selskabets bestyrelse havde afvist tilbuddet og ikke ønsker at gå ind i nærmere forhandlinger.

  “Vi er skuffede over Ardmore´s svar og tror fortsat, at vores forslag er i Ardmore-aktionærernes bedste interesse,” skriver Hafnia i meddelelsen til børsen i Oslo om fusionen, der ikke bliver til noget.

  “Fokus på at skabe værdi for vores aktionærer er centralt i vores forretningsplan. Vi tror på, at store og velkapitaliserede shipping-selskaber kan være mere konkurrencedygtige på omkostningerne til drift og finansiering, bedre i stand til at foretage de nødvendige miljøinvesteringer som følge af ny lovgivning og bedre i stand til at skabe skala og likviditet for aktionærerne,” skriver Hafnia videre og peger på, at et samlet selskab derfor ville være en fordel for både Ardmore og Hafnia aktionærerne på “både kort og langt sigt”.

  Men sådan så Ardmore ikke på tilbuddet. Selskabet kalder det i stedet for “meget opportunistisk” og siger videre, at tilbuddet i væsentlig grad undervurderer Ardmore og selskabets fremtidsudsigter og på den baggrund ikke udgør et grundlag for at gå ind i drøftelser med Hafnia.

  I tilbuddet vil Hafnia tilbyde 2,4 Hafnia-aktier pr. Ardmore aktie, men det bytteforhold vil ifølge Ardmore svare til en pris på en Ardmore-aktie på 3,84 dollar pr. 19. juni, hvilket er 18 pct. lavere end markedsprisen den pågældende dag og 28 pct. mindre end det volumenvejede gennemsnit for aktien i 30 dage op til tilbuddet.

  Hafnia konstaterer i meddelelsen til børsen i Oslo, at selskabet fortsat er åben for konsolideringer.

  Redaktionen

  (Visited 6 times, 1 visits today)