6-dage regel fjernes for nordmænd fra 4. juli

  0
  REKLAMA

  Danmark er helt alene i Europa med kravet om, at udenlandske turister kun får adgang til ladet, hvis de har booket mindst seks overnatninger. Flere partier i Folketinget har lagt pres på regeringen for at fjerne dette krav, og nu efterkommer regeringen ønsket for så vidt angår norske turister.

  Det oplyste justitsminister Nick Hækkerup på et samråd onsdag.
  Nordmænd vil få fri adgang til Danmark fra lørdag d. 4. juli.

  ”Det er godt at starte juli med, at seksdagesreglen droppes for nordmændene. Seksdagesreglen har begrænset antallet af udenlandske gæster, så vi forventer, at det vil sætte mere skub i trafikken over Skagerrak. Det er et vigtigt tidspunkt, for vi er midt i færgernes og passagerskibenes højsæson,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

  Både DFDS og Fjordline sejler mellem Danmark og Norge, og lempelsen af seksdagesreglen kan derfor få stor positiv betydning for netop dem.

  ”Grænselukningerne har haft store konsekvenser for de rederier, der lever af at sejle passagerer til og fra vores nabolande, så nu håber vi, at seksdagesreglen også snart droppes for flere lande, siger Anne H. Steffensen.

  Men foreløbig er det ud over nordmænd kun personer med bopæl i Slesvig-Holsten samt personer med bopæl i Skåne, Halland og Blekinge, der frit kan indrejse i Danmark.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 7 times, 1 visits today)