ABB vinder hybrid kraftordre på bæredygtig fiskerbåd

0
Foto: ABB
REKLAMA

Fiskerbåden Færøysund bliver et af de mest miljøvenlige fiskefartøjer takket være ABB’s krafts- og energisystem.

Det skriver ABB i en pressemeddelelse.

Som det første fiskefartøj med ABB’s hybride kraft- og fremdriftsløsning med integreret energilagring, bidrager «Færøysund» til et grønt skifte i den maritime fødevareindustri.

Batteri til peak shawing

Den 77 meter lange dieselelektriske fiskerbåd bygges på Aas Mek. Verksted AS værftet i Vestnes, Norge. Kunden Nova Sea Service AS er en af Norges største producenter af opdrætslaks. Fartøjet skal leveres i september 2021, og «Færøysund» er værftets anden nybygning for Nova Sea Service AS.

– Vi er meget stolte af vores rolle i dette innovative projekt hvor vi kan støtte Nova Seas i at nå deres mål om at levere friskere og mere smagfulde produkter til forbrugerne, siger Halvard Aas, Aas Mek. Verksted AS. Forbrugerne fokuserer i højere grad på bæredygtigheden i transportkæden, og vores samarbejde med ABB har resulteret i en kraftløsning for «Færøysund», som støtter transport af levende fisk og samtidig minimerer klimaaftrykket.

Batterierne ombord vil optimere energiforbruget og reducere brændstofforbrug og CO2-udslip. Energilageret vil også fungere som reserve i tilfælde af strømafbrydelse, og i miljøfølsomme områder vil energilagring i kombination med landstrøm muliggøre udslipfri drift.

Kilde: ABB

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here