Fagforening fik reduceret fyringerne i DFDS

  0
  REKLAMA

  Siden i torsdags har der ifølge Metal Maritimes hjemmeside været intense og hårde forhandlinger mellem DFDS og Metal Maritime, hvor fagforeningen har forsøgt at få reduceret antallet af opsigelser af cateringofficerer og ansatte inden for cateringområdet, samt få taget medlemmer af opsigelseslisten pga. af særlige forhold, alder og anciennitet osv.

  Omfanget af opsigelser var i DFDS’ oprindelige plan 220. Dette antal er nu reduceret til under 190, og der forhandles fortsat om alternative løsninger for yderligere reduktion af antallet.

  ”Det er desværre ikke lykkedes for alle, men mange er kommet af listen, og for andre er der indgået særlige aftaler. Desværre betyder det store antal opsigelser, at det er svært at få alle, man ønsker, af listen, da det jo samtidig vil medføre, at man sætter andre på listen. Det er dog lykkedes at få det totale antal af opsigelser nedbragt, og der er en del medlemmer, som er kommet af listen”, fremgår det af hjemmesiden.

  I forbindelse med de omfattende forhandlinger, er der samtidig indgået aftaler om betingelserne for opsigelserne.

  Det er både DFDS og Metal Maritimes håb, at udviklingen i passagerantal og den generelle rejselyst hurtig vender tilbage, således at mange af opsigelserne kan annulleres i de kommende måneder og de ansatte kan vende tilbage til arbejdet ombord.

  Kilde: CO-Søfart

  (Visited 8 times, 1 visits today)