Nyt coronavirus-udbrud på Maersk-skib

  0
  REKLAMA

  Planen er at bringe besætningsmedlemmerne til en karantæne-facilitet på land, rense skibet og derefter lade en ny besætning komme om bord, oplyser Patrick McCaffery fra Maersk Line i USA ifølge mediet The Virginia Pilot.

  Et af besætningsmedlemmerne blev dårlig få dage inden skibets ankomst til Newark 19. juni. Han blev først diagnostiseret med lungebetændelse, men blev efter ankomsten indlagt på et hospital i Newark, hvor han blev testet positiv for Covid-19.

  Da Maersk blev gjort bekendt med testresultatet var skibet allerede på vej til Norfolk, hvor det efter planen skulle læsse og losse i Virginia International Gateway i den kommende weekend.
  “Alting stoppede,” fortæller McCaffery. “Vi orienterede straks havnen og U.S. Coast Guard. Og planen om at gå til en ankerplads uden for havnen begyndte at tegne sig.”

  Søndag blev et læge-team sendt ud for at teste alle på skibet, og ni besætningsmedlemmer blev testet positiv for Covid-19. Ingen udviste dog symptomer,” oplyste McCaffery i en udtalelse.

  Skibet ligger fortsat for anker ud for havnen og står stadig opført til at skulle gå i havn i morgen lørdag. Men om det sker, er fortsat uafklaret. Torsdag morgen amerikansk tid, var besætningen fortsat i isolation på skibet, ifølge McCaffery.

  Det tyve år gamle Maersk Idaho, der har en kapacitet på 4.658 teu, indgår i Maersk Line Inc. amerikansk flagede flåde og sejler på i rute mellem Europa og USA.

  Maersk blev også ramt af Coronavirussen midt i maj, da fem besætningsmedlemmer på containerskibet Lexa Maersk blev testet positiv for Covid-19.

  Kilde: The Virginia Pilot

  (Visited 6 times, 1 visits today)