Verdens største flag tillader ny forlængelse

  0
  REKLAMA

  Forlængelsen betyder, at nogle skibe vil sejle med en besætning, der har arbejdet i otte måneder ud over den maksimale periode, der er bestemt i den maritime arbejdskonvention (MLC).

  I en kommentar til forlængelsen tweetede Mark Dickinson, der er generalsekretær i den britiske fagforening Nautilus International, at Panama-flagede skibe med udmattede besætninger vil være usikre og bør tilbageholdes.

  Det er fortsat rejserestriktioner over alt i verden på grund af pandemien, der gør hjemsendelser vanskelige og er årsagen til, at kontrakter er blevet forlænget igen og igen. Det går i stigende grad ud over søfolkenes helbred og har – foreløbig forgæves – ført til appeller fra blandt andet det Internationale Transportarbejderforbund til politikere om at løse problemerne.

  Også Maersk har opfordret myndighederne til at reagere.

  “Vi har brug for, at myndighederne engagerer sig med os i en konstruktiv dialog for at gøre besætningsskifte mulige under de nuværende kritiske forhold, så vi kan sikre minimal risiko for besætningsmedlemmer og deres familier såvel som den fortsatte strøm af forsyninger verden over,” sagde Maersk´ tekniske direktør Palle Laursen fornylig til CNN.

  Op mod 35 pct. af de søfolk, der nu er om bord på rederiets skibe, arbejder ud over den periode, som var aftalt i deres oprindelige kontrakt.
  “Træthed og problemer med mentalt helbred er tiltagende,” fortalte han CNN.

  Kilde: Splash

  (Visited 3 times, 1 visits today)