CLdN åbner nye ruter ud af Esbjerg

  0
  REKLAMA

  ”Vi er meget glade for at have vores rute klar, som et hurtigt svar på markedsudsvingene netop nu. For os er den nye RoRo-forbindelse til Esbjerg en afgørende brik i det logistisk puslespil, så vi effektivt forbinder Sydeuropa med Nordeuropa,” siger en Emil Holmgren fra CLdN.

  Esbjerg Havn havde sidst i maj besøg af udenrigsminister Jeppe Kofod, der præsenterede Udenrigsministeriets eksport- og investeringspakke “DK Means Business”, og nu glæder havnedirektøren sig over, at der blot en måned senere er en konkret nyhed, der kan være med til at øge eksporten fra Esbjerg Havn og Danmark.

  “Ruterne styrker Danmarks handelsvej til markederne i Sydeuropa. Det giver et rygstød til regeringens ambition om at øge dansk eksport,” udtaler havnedirektør Dennis Jul Pedersen i en pressemeddelelse.

  Her peger havnen også på, at den nye rute bidrager til den grønne omstilling, fordi der skæres mindst 30 pct. af CO2 udledningen ved at transportere gods med RoRo-skibe frem for at fragte det med lastbil hele vejen ned til Spanien og Portugal eller til Zeebrügge.

  ”Logistikken og den modulære transport er en vigtig del af en grønnere transport, som Esbjerg Havn ønsker at bidrage til. Så også i dét lys, er de nye ruter en god nyhed,” siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

  Logistikselskabet og rederiet CLdN – Compagnie Luxembourgeoise de Navigation – har tidligere haft en rute mellem Zeebrügge og Hirtshals.

  Kilde: Esbjerg Havn

  (Visited 6 times, 1 visits today)