Stena Bulk vil tilbyde CO2-lette transporter

  0
  REKLAMA

  Biobrændstof fremstillet af affaldsprodukter er en af de muligheder som skibsfarten har for at nedbringe udledningen af drivhusgasser med det samme, og den mulighed vil Stena Bulk give alle kunder mulighed for at tage del i.

  Det skal ske gennem nogle produkter, hvor kunden får mulighed for at betale for en transport baseret på mellem 20-100 pct. anvendelse af biobrændstof.
  Men det er ikke sikkert, at det skib, som kundens transport er med, benytter det mere klimavenlige brændstof. Det skyldes, at biobrændstof ikke er tilgængelig på alle rederiets ruter, og derfor vil Stena Bulk opfylde kundens ønske om en CO2-lettet transport ved at benytte biobrændstof på de ruter, hvor det er tilgængeligt.

  “Det er vores højeste prioritet at drive virksomhed i forhold til vores kunders forventninger, og dette setup gør det muligt for os at fortsætte med at gøre det og samtidig tilbyde en service,” siger Erik Hånell, der er CEO i Stena Bulk. “Dette vil være en måde at gøre noget på i forhold til de fremtidige krav. Denne type brændstof er et skridt ud af mange forskellige bæredygtige løsninger, der må overvejes og som kan benyttes i dag,” siger han.

  Det var Stena Bulk´s MR-skib Stena Immortal, der benyttede 100 pct. biobrændstof på en 10-dage lang testsejlads. Se video om testsejladsen herunder.

  Kilde: Stena Bulk

  (Visited 5 times, 1 visits today)