Sikker overfart med færgerne i Hirtshals

0
Foto: Hirtshals Havn
REKLAMA

Efter tre måneder med grænselukninger oplever færgerederierne på Hirtshals Havn nu en stor efterspørgsel fra rejselystne danskere og nordmænd. Forrige mandag blev det nemlig igen muligt at tage turen til og fra Danmark som turist – og færgerederierne har arbejdet hårdt for at være klar til at tage imod de mange passagerer. Det skriver Hirtshals Havn på deres hjemmeside.

Foruden lastbiler og løstrailere har der de seneste måneder ikke været meget aktivitet at spore i form af personbiler og passagerer – hverken på færgerne eller på terminalerne i Hirtshals. Dette ændrede sig dog fra det øjeblik, Danmarks statsminister Mette Frederiksen informerede om, at grænserne til udvalgte lande ville genåbne fra mandag den 15. juni 2020. Her begyndte passagerbookingerne igen at tikke ind hos de tre færgerederier Fjord Line, Color Line og Smyril Line på Hirtshals Havn. 

Hos Fjord Line er de godt tilfredse med den seneste tids antal af bookinger, og noget kunne tyde på, at nordmændene og danskerne gerne vil bytte land denne sommer. Derfor startede rederiet allerede den 15. juni op med daglige sejladser til Kristiansand, Bergen og Stavanger med færgerne “Bergensfjord” og “Stavangerfjord”. Fjord Line har desuden indkaldt ekstra forstærkning til Hirtshals i form af “Oslofjord”, som dagligt skal besejle ruten mellem Hirtshals og Langesund. Normalt sejler “Oslofjord” mellem Norge og Sverige, men på grund af den lukkede grænse til Sverige, har rederiet mulighed for at trække på dens kapacitet. Denne fartplan gælder indtil slutningen af juni, hvorefter den gængse sommerfartplan træder i kraft.

– Vi er glade for igen at kunne byde vores passagerer velkomne ombord og har indført ekstra foranstaltninger, således alle kan føle sig trygge. Vi har bl.a. opsat afstandsmarkeringer, håndsprit, vejledninger osv. På de store færger vil det desuden være muligt at bestille roomservice, hvis man ikke har lyst til at forlade sin kahyt, siger Claus Riis, Adm. Direktør for Fjord Line Danmark, til Hirtshals Havn.

Smyril Line har ligeledes oplevet en afsmittende effekt fra grænseåbningerne. Efter Mette Frederiksens tale, oplevede rederiet nemlig et stort boom i bookingerne især til Island, men samtidig forventer de også, at bookingerne til Færøerne vil stige over den kommende periode. Derfor opstartede “Norröna” på normal sejlads med passagerer tidligere på ugen, og allerede ultimo juni starter den vanlige sommersejlads med to ugentlige afgange op.
Ikke mindst Color Line har oplevet en positiv udvikling i forhold til bookinger både til Danmark men også til Norge. De ser en parathed til at rejse, som allerede kom til udtryk efter den 28. maj, hvor grænseåbninger blev nævnt for første gang. Modsat kan Color Line også se, at 6-døgns kravet lægger en lille dæmper på det hele.
– Mange af vores norske passagerer rejser i kortere tid men til gengæld flere gange hen over året. De 6 døgn tilgodeser derfor mere sommerhusgæster og tyskere, hvilket naturligvis er ærgerligt, lyder det fra Henrik Renneberg, Adm. Direktør hos Color Line.

For at sikre at deres gæster få en god og sikker overfart, har Color Line gjort tiltag på skibene i forhold til rengøring, stationer med hånddesinfektion, færre siddepladser mv. I denne sammenhæng har rederiet udarbejdet et lille skriv ved navn “Tryg rejse/Safe Travel”, som kan findes på deres hjemmeside. 

Kilde: Hirtshals Havn

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here