Fyret hangarskib kaptajn får ikke job tilbage

  0
  REKLAMA

  Anmodningen om at lade besætningen komme i land for at modtage en effektiv behandling mod corona, blev kvitteret med en fyreseddel af den daværende, fungerende flådeminister Thomas Modly.

  Fyringen førte til en politisk storm mod den fungerende flådeminister, der kort efter trak sig fra posten, og til pres på flådeledelsen for at genindsætte Brett Crozier som chef for hangarskibet.

  Efter en hurtig undersøgelse af fyringen, anbefale flådeledelsen – med admiral Michael M. Gilday i spidsen – at Crozier skulle have kommandoen over hangarskibet tilbage.

  Men nu er sagen vendt endnu engang.

  Efter en mere dybgåendeundersøgelse af sagen konkluderer flådeledelsen nu, at kommandør Crozier begik flere alvorlige fejl i forbindelse med corona udbruddet om bord på hangarskibet, og at han derfor ikke skal have kommandoen over skibet tilbage. Og mere end det – han bør slet ikke få kommando over et skib igen. Han får dog lov til t blive i flåden.

  Croziers nærmeste overordnede, kontreadmiral Stuart Baker udviste ifølge flådeledelsen også dårlig dømmekraft, hans karriere stilles derfor i bero.

  Se pressemødet i Pentagon, hvor den seneste udvikling i sagen blev offentliggjort, i videoen HER

  Redaktionen

  (Visited 11 times, 1 visits today)