Maersk Tankers software får stærk start

  0
  REKLAMA

  På dag et er der allerede mere end 300 skibe fra seks kunder, der benytter virksomhedens software, der tidligere var kendt som SimBunker.

  Det digitale redskab er målrettet tanker- og bulksegmentet og designet til at beregne hvert skibs optimale hastighed baseret på gældende fragtrater, bunkerpris, vejr og skibets individuelle performance.

  “Vi går til markedet med en dyb forståelse for ejere og operatørers behov fra vores 90 årige historie i shipping, som vi kombinerer med vores ekspertise som teknologi-start-up,” siger Særen Meyer, der er CEO i ZeroNorth og tidligere chief asset officer i Maersk Tankers.

  Maersk Tankers estimerer, at selskabet har sparet bunkerindkøb for 8 mio. dollar siden Optimise-softwaren blev taget i brug i juni 2019.

  “Hvis den globale flåde benytter vores software, ser vi potentiale til at skære 50 mio. tons af CO2 udledningerne og øge branchens indtægter med 12 mia. dollar over de næste fem år,” siger Søren Meyer.

  ZeroNorth har fra sin start som selvstændigt selskab i dag 38 ansatte, men planlægger at beskæftige op til 100 ansatte i løbet af de kommende år og udvikle flere softwareprodukter over tid. I den sammenhæng vil selskabet, der i dag er 100 pct. ejet at Maersk Tankers, forsøge at tiltrække strategiske investorer fra tramp-sektoren til ekspansionen.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 7 times, 1 visits today)