VW tager første LNG-drevne bilskib i brug

  0
  REKLAMA

  Det LNG-drevne bilskib afsejlede i går fra Emden i Tyskland, chartret af verdens største producent af personbiler, på sin første tre uger lange rejse til Mexico med stop i Canada og USA på vejen.

  Den tyske bilgigant vil benytte begge skibe på sin transatlantiske rundtur fra Emden til Mexico. Det andet skib, Siem Aristotle, bliver leveret senere på året.

  VW bliver den første bilfabrikant, der benytter LNG-drevne skibe til langdistance distribution af biler og lette køretøjer.

  Skibene er udstyret med to LNG tanke med en kapacitet på hver 1.800 kubikmeter, nok til en hel transatlantisk rundtur – inkl. lidt ekstra i tankene til flere dages sejlads, oplyser Volkswagen.

  Skibene bliver drevet af en 12.600 kilowatt duel-fuel maskine med direkte indsprøjtning fra MAN Energy Solutions og er “fremtidssikret for yderligere udviklinger i regenerative brændsler”.

  På mellemlangt sigt kan de også køre på biogas og derfor blive nærmest CO2-neutrale ifølge Volkswagen.

  “Vi er stolte af at have bestilt verdens første LNG-drevne biltransportskibe af den størrelse,” siger Thomas Zernechel, der er chef for logistik i Volkswagen Group og tilføjer, at det er en vigtig del af koncernens strategi om at blive CO2-neutrale.

  VW arbejder på at reducere sin samlede CO2 udledning med 30 pct. i 2025 og være CO2 neutral i 2050.

  Kilde: Offshore Energy

  (Visited 10 times, 1 visits today)