ITF klar til at hjælpe søfolk hjem

  0
  REKLAMA

  “Nok er nok. Vi bliver nødt til at trække en streg i sandet,” fastslår Paddy Crumlin, der er formand for ITF i kølvandet udmeldingen om, at foreningen nu vil hjælpe besætningsmedlemmer verden over til at komme hjem, startende i dag, den 16. juni.

  Mange besætningsmedlemmer er gået med til at få deres kontrakter forlænget tre gange på grund af Coronakrisen, men det er slut nu. Toppolitikere har verden over været tilbageholdende med at give søfolk mulighed for at rejse hjem, begrundet med frygt for spredning af Covid-19.

  Ifølge fagforeningen har det betydet, at 200.000 søfolk er fanget om bord, afskåret fra lægehjælp og i enkelte tilfælde drevet til selvmord på grund af uvished om, hvornår de må rejse hjem.

  “Hvis besætningsmedlemmer ønsker at komme hjem vil ITF og tilknyttede fagforeninger gøre alt, hvad der er muligt, for at hjælpe dem. Vi forventer, at havnestatsmyndigheder i alle lande vil respektere reglerne i konventionen for søfarende og hjælpe dem sikkert hjem,” siger Steve Cotton, der er generalsekretær i ITF.

  Alle de problemer det måtte give at søfolkene forlader skibene, er ifølge Cotton et ansvar, som toppolitikere verden over må tage på sig.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 4 times, 1 visits today)