Politisk aftale hjælper udfordrede rederier

  0
  REKLAMA

  ”Det er klart, at vi helst så alle grænser fuldt åbne allerede fra i dag, men når det nu ikke kan være sådan, er jeg glad for at se, at nattens aftale udfaser hjælpepakkerne gradvist, så vi holder hånden under de færge- og passagerrederier, der med grænselukningerne fik trukket tæppet væk under deres forretning”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

  Med aftalen afsættes 500 millioner kroner til at hjælpe eksporten i gang igen – herunder til etablering af genstartsteams. I takt med, at grænserne åbner, og hjælpepakkerne udfases, er der brug for et vedholdende fokus på eksporterhvervenes forhold.

  ”Når man som rederi lever af at fragte varer mellem verdensdelene, så siger det sig selv, at det er alvorligt, når samfund på tværs af kloden lukker ned simultant. Der er brug for en fokuseret indsats for at genstarte eksporten, så vi kan få gang i handlen igen. Derfor er jeg glad for, at nattens aftale sætter fokus på erhvervslivets eksport og midler af til at styrke indsatsen”, siger Anne H. Steffensen.

  Danske rederier eksporterede i 2019 for 207 milliarder kroner og er Danmarks største eksporterhverv.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 4 times, 1 visits today)