Nyudviklet foil reducerer brændstofforbrug

  0
  REKLAMA

  Nyudviklet foil reducerer brændstofforbruget

  Den færøske færge Teistin, der besejler ruten mellem Streymoy, Sandoy og Hestur for Strandfaraskip Landsins, blev i september sidste år – som det første skib i verden – udstyret med et foil i stævnen, udviklet af den norske virksomhed Wavefoil. Målet var at reducere færgens brandstofforbrug mærkbart. Og det lykkedes.

  Det færøske transportselskab Strandfaraskip Landsins, der ejer Teistin, er også godt tilfreds med brændstofbesparelsen, men en anden effekt har gjort mindst lige så stort indtryk. Færgen ligger nu mere stabilt i vandet, hvilket ikke mindst passagererne sætter stor pris på i det barske farvand.

  ”Jeg kan mærke, at Teistin bevæger sig mindre i søen end tidligere”, siger Jónleif Láberg, kaptajn på Teistin.

  Foilet fjernbetjenes fra broen, og køres ud når der er brug for det. I stille vejr er der ingen besparelse at hente, men så snart bølgegangen tager til, er der brændstof at spare, og øget komfort at hente, når foilet køres ud.

  Læs hele artiklen i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark herunder:

  (Visited 8 times, 1 visits today)