Nu er fregat-bidrag til Hormuz på plads

  0
  REKLAMA

  ”I dag har Danmark sat en tyk streg under, at vi er parate til at vise internationalt lederskab i kampen for en mere sikker og stabil verden. Vi er et land man kan regne med, også når det er svært,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod, der samtidig kvitterer for den brede opbakning blandt partierne.

  Det danske bidrag i Hormuzstrædet vil bestå af en fregat af Iver Huitfeldt-klassen med tilhørende Seahawk-helikopter og maritime indsatsenhed. Den samlede besætning vil være på op til 195 personer, inkl. en maritim indsatsenhed, herunder minedykkere, militærpoliti og maritime specialstyrker.

  “I Hormuzstrædet vil Dannebrog snart blive et stærkt symbol på retten til fri sejlads for civile skibe, herunder mange danskflagede handelsskibe. Som en førende søfartsnation med global rækkevidde er retten til fri sejlads af afgørende betydning for Danmarks sikkerhed og velstand,” siger udenrigsministeren.

  “Vi er glade for at se, at et flertal i Folketinget bakker op om at sikre at vores skibe fortsat uhindret kan sejle gennem Hormuzstrædet. Danmark er en stor søfartsnation, og selvfølgelig skal vi hjælpe med at deeskalere og stabilisere situationen i området,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.   

  Hver måned sejler ca. 150-170 dansk opererede skibe gennem Hormuzstrædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf. 20 – 30 procent af verdens energitransport går gennem strædet, og cirka seks procent af danske rederiers eksport kommer fra Mellemøsten.

  Udover bidraget til overvågningsmissionen fik regeringen også samtykke til, at Danmark fra december i år og halvandet år frem kan overtage ansvaret for NATO´s trænings- og kapacitetsopbygningsmission i Irak.

  Kilde: Forsvarsministeriet.

  (Visited 7 times, 1 visits today)