Endnu flere Maersk-skibe vll sende vejr-data

  0
  REKLAMA

  Det nye tilsagn fra Maersk betyder, at hele rederiets flåde vil deltage i VOS-programmet ved udgangen af 2020. De indsamlede vejr-data benyttes dels til at sikre mere præcise vejrudsigter, dels til at skabe atmosfæriske modeller over oceanerne, der kan hjælpe forskere til bedre at forstå klimaforandringer.

  “Som en globalt container logistisk selskab spiller vores skibe en vigtig rolle i forhold til at holde forsyningskæderne i gang sikkert og til tiden. At hjælpe med at skabe vejrudsigter og fremskridt for klimaforskningen giver rigtig god mening for os, da begge områder har indflydelse på vores drift på forskellig måde,” udtaler Aslak Ross, der er Head of Marine Standards i Maersk.

  Mens VOS-data typisk bliver rapporteret manuelt, vil 50 Maersk-skibe ved udgangen af året være udstyret med avancerede vejrstationer, der selv sender data videre hver time om lufttryk, temperatur og relativ luftfugtighed.

  I alt deltager mere end 3.000 skibe i VOS-programmet, men antallet har være faldende i de senere år på grund af nedgangen i den globale flådes økonomiske og mandskabsmæssige ressourcer. Muligheden for at benytte automatiske systemer har dog vendt denne trend og ført til en stigning i såvel antallet af indberetninger som af kvaliteten af disse, skriver Maersk i en pressemeddelelse.

  Kilde: Maersk

  (Visited 6 times, 1 visits today)