Totalskadet: Stellar Banner skal sænkes

  0
  REKLAMA

  Efter grundstødningen i et lavvandsområde ud for jernmalmsproducenten Vale´s terminal i Maranhao i det nordlige Brasilien i februar tog det 301.000 dwt store skib vand ind på grund af skader på ballasttanke og tomme lastrum.

  Skibet begyndte at krænge faretruende, og det fik kaptajnen til at lade besætningen evakuere og sejle skibet på grund på en sandbanke omkring 100 km. fra kysten.

  Her stod skibet ind til for få dage siden, da det blev trukket fri, efter at omkring 145.000 tons jernmalm og 3.900 kubikmeter olie var blevet fjernet fra skibet.

  Under den efterfølgende undervandsinspektion blev der fundet en ca. 25 meter lang revne i skroget. Nu vil den resterende olie blive fjernet fra skibet, inden det bliver sænket. Der er fortsat omkring 100.000 tons jernmalm tilbage i skibets lastrum, men den vil ifølge den brasilianske flåde ikke udgøre en fare for hverken mennesker eller havmiljø.

  Flere fartøjer, bl.a. et miljøskib, et OSV-fartøj og et patruljefartøj på stedet og vil overvåge sænkningen af det omkring 340 meter lange og 55 meter brede skib.

  Kilde: Splash

  (Visited 5 times, 1 visits today)