Mærsk rekord på dybgang ud af Rotterdam

  0
  REKLAMA

  Af Jens Nørgaard

  Det danske megacontainerskib ”Marseille Mærsk” der løfter 20.568 TEU stak ved afgangen fra Rotterdam ikke mindre end 17,30 meter og så var der fortsat plads til et par rødspætter under kølen. Containerhavnen Maasvlakte garanterer en dybgang på indtil 22,50 meter.

  Med sin enorme dybgang sikrede ”Marseille Mærsk” sig en plads i rekordernes bog i den hollandske havneby. Den hidtidige rekord var 17,10 meter oplyser havnemyndighederne. Den store dybgang på næsten 23 meter berører kun udgående trafik. Grundet tidevand er maxgrænsen for indgående på 21,50 meter.

  Hvor længe rekorden holder for de danske skib er nok mere et spørgsmål om tid. Det er ikke kun containerskibe i megastørrelsen med mellem 20- og 25.000 TEU der øger presset på havnen om større dybgang.

  Det omfatter også de store bulkcarrier der bl.a. transporterer jernmalm fra Narvik i Nordnorge ind til det europæiske kontinent. Disse fartøjer ”stikker” gerne dybere, men for containerskibene i megastørrelse står det fast, at ”Marseille Mærsk” med sine 399 meter og 58 meter i bredden har rekorden i dybgang.

  (Visited 6 times, 1 visits today)