Millionerne ruller ind hos Rohde Nielsen

  0
  REKLAMA

  Det kan stadig godt lade sig gøre at bygge et rederi op helt fra bunden og ende som milliardær. Det er Jens Rohde Nielsen et godt eksempel på. For 52 år siden startede han rederiet Rhode Nielsen op hjemme fra privaten i Dragør. I dag er han at finde på plads 68 på listen over landets rigeste personer – med en anslået formue på 1,9 milliarder kroner.

  Ud over flid, dygtighed – og den portion held der også skal til – så handler det ikke mindst om at finde den givtige niche. I Rhode Nielsens tilfælde uddybning, landvinding og kystfodring.

  Rederiet er i dag blandt de ti største på dette felt i verden, og råder over en flåde på 40 specialbyggede skib.

  Af regnskabet for RN Holding fremgår det, at omsætningen sidste år rundede 1,3 milliarder kroner, mens overskuddet efter skat lå på 71 millioner kroner. Antallet af medarbejdere ligger på godt 450.
  Hovedparten af omsætningen hentes i europæiske farvande.

  ”Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende. Koncernen har igen i år kunnet tage risici med udførelsen af meget krævende entrepriser”, hedder det ifølge netmediet Finans i regnskabet, der netop er indleveret.

  I dag er det ikke længere 83-årige skibsreder der står for den daglige drift, den opgave er overtaget af hans datter, Jeanette Rohde Nielsen, der sammen med sine to sønner er medejer af rederiet. Jens Rohde Nielsen sidder dog stadig på de stemmebærende aktier og fungerer som bestyrelsesformand for rederiet.

  Kilde: Finans

  (Visited 11 times, 1 visits today)