Bilskib kan brænde i flere dage

  0
  REKLAMA

  Branden på det knap 200 meter lange bilskib, Hoegh Xiamen, har forlængst gjort det for varmt for brandmændene at forsøge at slukke ilden inde i skibet, så indsatsen handler om at holde skroget afkølet, så det ikke bryder sammen og føre til en miljøkatastrofe.

  “De øverste dæk fortsætter med at brande,” siger lederen af US Coast Guard i Jacksonville, Mark Vlaun til den lokale nyhedsstation News4Jax.
  “Den øverste del af skibet brænder fra stævn til agter. Hvis vi kan gøre to ting – holde skibet afkølet, intakt og flydende – kan vi minimere alle trusler mod miljøet eller mod offentligheden,” siger han.

  Temperaturen inde i skibet er målt til mere end 500 grader, mens skrogtemperaturen aldrig har været over 175 grader, takket være det lokale brandvæsens største brandslukningsfartøj, der konstant har sprøjtet enorme mængder vand på skibet,

  Det er forventningen, at branden kan fortsætte i flere dage. Derfor bliver det også først senere muligt at gå i gang med at undersøge, hvorfor branden brød ud og hvor det indbyggede brandsluknings-udstyr ikke fik den stoppet.

  I alt ni brandfolk kom til skade ved branden. Otte af dem, da der skete en eksplosion på skibet tre timer efter, at branden var startet. De blev alle indlagt, men seks af dem er siden udskrevet igen.

  Det norskejede skib ligger ved terminalen på Blount Island ved Jacksonville, hvor det var blevet lastet med 2.000 biler og parat til at afsejle, da branden brød ud.
  Otte brandfolk blev kvæstet ved en eksplosion, der skete mens de var i gang med brandslukningen. De blev alle kørt på hospitalet, men fem af dem er udskrevet igen, skriver det lokale medie News4Jax.

  Kilde: News4Jax

  (Visited 4 times, 1 visits today)