Dansk Fiskeri i Bruxelles: ”Man kan ikke arbejde i Bruxelles fra København”

0
Foto: Dansk Fiskeri i Bruxelles
REKLAMA

95 % af reglerne og lovgivningen, som det danske fiskeri skal følge, er vedtaget i Bruxelles. Derfor har Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation sammen besluttet, at danske fiskere skal være fast repræsenteret i Bruxelles under navnet ”Dansk Fiskeri i Bruxelles”. Siden 1. januar har Thomas Wenzel Kruse været chefkonsulent med arbejdsplads i Bruxelles.

Af Lærke Worsøe

”Vores kontor ligger på samme plads som Europaparlamentet,” fortæller chefkonsulent i Dansk Fiskeri i Bruxelles, Thomas Wenzel Kruse og fortsætter: ”28. februar overgik jeg fra hoteltilværelse til at få min egen lejlighed i gåafstand fra kontoret – men jeg nåede jo nærmest ikke at være der, før coronaen kom over os,” siger han.

Thomas Wenzel Kruse er uddannet cand. polit og har en længere baggrund indenfor Fødevareministeriet og som fiskeriattaché på EU-repræsentationen. Siden 2018 har han arbejdet for Danmarks Fiskeriforening, hvor de i første omgang oprettede kontoret i Bruxelles.

Thomas Wenzel Kruse har snakket med FiskerBladet om, hvordan en typisk arbejdsuge ser ud i Bruxelles, og hvorfor det er så vigtigt, at dansk fiskeri er til stede dernede. Artiklen kan læses i sin fulde længde, når FiskerBladets juni/juli udgave kommer på gaden i næste uge.

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here