Nedskrivninger trækker Seadrill i mia-tab

  0
  REKLAMA

  Seadrill begrunder den voldsomme nedskrivning med, at et antal af selskabets rigge næppe kommer i arbejde igen, hvilket sammenbruddet i efterspørgslen på olie på grund af Covid-19 pandemien og de rekordlave priser på grund af overproduktion har understreget.

  “Industrien har to fundamentale udfordringer, som er blevet fremhævet af de nylige hændelser – der er for mange rigge, der er tynget af for meget gæld. Vi lavede i kvartalet en nedskrivning på 1,2 mia. dollar, da vi i lighed med andre i sektoren ser i øjenene, at et antal af vores rigge med stigende sandsynlighed ikke vender tilbage til markedet og må skrottes,” siger Anton Dibowitz, der er CEO i Seadrill i en kommentar.

  Seadrill oplevede et fald i omsætningen i 1. kvartal på 77 mio. dollar til 321 mio dollar i forhold til 4. kvartal 2019, mens det justerede driftsresultat (EBITDA) steg fra 39 mio. dollar til 55 mio dollar i samme periode.
  Det samlede driftsresultat blev et underskud på 1,3 mia. dollar mod et underskud i 4. kvartal på 93 mio. dollar.

  Seadrill oplyser, at selskabet har udpeget finansielle og juridiske rådgivere, der skal evaluere omfattende restruktureringsalternativer i forhold til at reducere selskabets samlede gældsforpligtelser.

  Kursen på aktierne i det John Fredriksen kontrollerede rigselskab er faldet medomkring 90 pct. på et år, og aktien er i længere tid blevet handlet til under den krævede minimumspris på 1 dollar på børsen i New York.

  På den baggrund trækker Seadrill sine aktier fra notering i New York fra den 25. juni, oplyser selskabet. Aktierne vil derefter alene kunne handles på børsen i Oslo.

  Kilde: Seadrill

  (Visited 4 times, 1 visits today)