Ny uddannelse til færgenavigatør godkendt

  0
  REKLAMA

  Ud over den normale undervisning til navigatør vil de studerende få undervisning i de nyeste grønne teknologier, så de bliver godt rustet til at sejle fremtidens el-færger. Herudover får de studerende undervisning i kundeservice, kommunikation, trafik, drift og forskellige vedligeholdelsesopgaver.

  Marstal Navigationsskole håber med uddannelsen at tiltrække studerende, som gerne vil have et spændende og ansvarsfuldt job i nærområdet, men som ikke ønsker at sejle i månedsvis på de store internationale have væk fra familie og venner.

  Uddannelsen vil have en varighed på cirka et år, heraf 6 måneder som praktikant på en eller flere af Danmarks ø-færger.

  For at få adgang til uddannelsen skal man være fyldt 25 år og have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk og matematik i 9. eller 10. klasse.

  Marstal Navigationsskole har sammen med Færgesekretariatet taget initiativ til den nye uddannelse, der har fået grønt lys fra Søfartsstyrelsen og nu også fra Styrelsen for Uddannelse og Forskning.

  Det er planen som en start at gennemføre to hold med 10-15 studerende. Derefter skal der tages stilling til, om det skal være en permanent uddannelse.

  Kilde: Marstal Navigationsskole

  (Visited 3 times, 1 visits today)