Hirtshals øger godsomsætning trods krisen

  0
  REKLAMA

  Lukningen af grænserne for bil- og passagertrafik har givet god plads på vogndækkene til godstransport, og det afspejler sig i tallene fra Hirtshals Havn, der på enkelte ruter har set væsentlige vækstrater på over 5 pct. i godstransporten.

  Også inden for ro-ro-trafikken holder havnen niveau med samme antal lastbiler og løstrailere som i samme periode i fjor – på nær 50 enheder, hvilket må betegnes som en minimal afvigelse på en samlet trafik i størrelsesordenen 37.000 enheder, skriver havnen i en pressemeddelelse.

  “Selvom havnen har oplevet vækst inden for godstrafikken gennem snart 10 år, kan vi kun tolke de seneste måneders udvikling som et tegn på, at der er stigende godsvolumener, når kapaciteten er til stede på ruterne ud af Hirtshals. Det viser tydeligt, at der er yderligere potentialer at hente. Samtidig må vi se udviklingen som et udtryk for, at transportsektoren ønsker at benytte sig af de direkte korridorer, som vi netop har her i Hirtshals,” siger Hirtshals Havns administrerende direktør Jens Kirketerp Jensen.

  Hirtshals Havn forventer, at der vil ske et klimamæssigt løft af korridorerne over Hirtshals i 2021, da det her vil blive muligt at benytte multimodale transportløsninger, når godsjernbanen åbner for trafik.

  Kilde: Hirtshals Havn

  (Visited 5 times, 1 visits today)