Forum for Fremtidens Ingredienser

0
Arkivfoto
REKLAMA

Marine Ingredients Denmark deltager i dag, når Forum for Fremtidens Ingredienser afholder deres første møde. Det skriver MID på deres hjemmeside.

I maj 2019 blev regeringens strategi for ingredienser fremlagt med det formål at sikre bedre vilkår for vækst i ingrediensindustrien. Strategien skal ligeledes understøtte industrien, så den kan levere bæredygtige og sundhedsfremmende løsninger. Et af initiativerne i strategien er netop at oprette et dialogforum for ingrediensbranchen, hvor der bl.a. vil blive sat fokus på de unikke udfordringer, som branchen går i møde, samt på hvordan branchen kan bidrage med løsninger i forhold til bæredygtighed og sundhed. Derudover vil der blive etableret et ingrediensteam, der vil støtte op omkring den nye strategi, og en kortlægning af eksisterende viden om anvendelse af ingredienser vil blive igangsat.

De danske producenter af fiskemel og fiskeolie er store ingrediensproducenter med årligt 155.000 tons fiskemel og 48.000 tons fiskeolie. Fiskemel og fiskeolie er efterspurgte marine ingredienser som produceres dels af afskær af fisk samt fiskearter, der ellers ikke anvendes til direkte human konsum. Produkterne anvendes primært til fiskefoder og understøtter den hastigt voksende globale akvakultur.  Derved bidrager branchen til en bæredygtig cirkulær økonomi og er med til at kunne levere sunde fiskeprodukter til befolkningen.

Kilde: Marine Ingredients Denmark

(Visited 8 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here