Hafnia scorede kassen på oliekrigen i Q1

  0
  REKLAMA

  Resultatet på 77,1 mio. dollar er knap 50 mio. dollar bedre end i samme kvartal i fjor og betegnes ikke overraskende som “meget tilfredsstillende” af Hafnia´s CEO, Mikael Skov:

  “I en verden, der er udfordret og under hurtig forandring, leverede Hafnia et meget tilfredsstillende overskud på 77,1 mio. dollar i de første tre måneder af 2020. Det er et konkurrencedygtigt afkast på den investerede kapital,” siger Mikael Skov, i en kommentar til kvartalsregnskabet.

  “Den globale lockdown på grund af Covid-19 pandemien har ført til en hidtil uset destruktion af efterspørgslen og en svag økonomi. Reduktionen i efterspørgslen på olie førte i midlertid til en contango situation i oliepriserne, der sammen med øget efterspørgsel på flydende lagerkapacitet, resulterede i stigende fragtrater i 1. kvartal. De steg yderligere ind i 2. kvartal, indtil der kom en nedadgående korrektion i maj,” forklarer Mikael Skov.

  Hafnia drev i 1. kvartal en flåde på i alt 96 tankskibe, der i gennemsnit havde en TCE på 22.430 dollar/dag.

  Det resulterede i en TCE på i alt 193,5 mio. dollar i kvartalet i forhold til 132,6 mio. dollar i samme kvartal i 2019.

  Pr. 15 maj var 70 pct. af det samlede antal indtjeningsdage i 2. kvartal dækket til en gennemsnitlig rate på 28,921 dollar/dag, oplyser Hafnia.

  Kilde: Hafnia

  (Visited 7 times, 1 visits today)