Ældre søfolk mere udsatte for ulykker

  0
  REKLAMA

  72-årige Brian Smith, der blev dræbt ved en arbejdsulykke om bord på et uddybningsfartøj i Skotland sidste år, er en af de ældre søfolk der indgår i statistikken.

  Brian Smith vikarierede som skipper om bord på uddybningsfartøjet Cherry Sand, da skibet anløb Rosyth den 28. februar. Skibet anvender ikke hjælp til at lægge til og fra, og Brian Smith forsøgte at springe i land før Cherry Sand var nået helt ind til kajen. Han forfejlede sit spring, faldt i vandet og blev klemt mellem kajanlægget og skibet.

  I den 5-årige periode undersøgelsen dækker, mistede fire søfolk i alderen 58 – 72 år livet under lignende omstændigheder. Undersøgelsen slår fast, at ældre søfolk er mere sårbare, og at de er involveret i flere faldulykker.

  I det konkrete tilfælde konkluderede havariundersøgelsen, at sikkerhedskulturen om bord på Cherry Sand var ringe, og at det er særdeles farligt at lade besætningsmedlemmer springe i land, eller om bord, når skibet ikke er fortøjet.

  Redaktionen

  (Visited 9 times, 1 visits today)