Rønne Havn jubler over klimaudspil

  0
  REKLAMA

  “Der er ingen tvivl om, at Bornholm står særdeles godt rustet til at være energibranchens centrum i Øst,” udtaler Thomas Bendtsen, administrerende direktør for Rønne Havn A/S og fortsætter:

  “Vi har bygget et moderne og klimasikret 150.000 kvadratmeter stort havneareal, som er specielt designet til at kunne håndtere de tunge projektlaster, i form af f.eks. vindmølledele fra offshore wind-branchen, og hvor de nye kajkonstruktioner har en bæreevne der er yderst konkurrencedygtig i det internationale marked, som vores havn agerer i. Det betyder at vi har den helt rette infrastruktur til rådighed”.

  Også regeringens forslag om at sætte skub i de nye Power-to-X teknologier, der konkret handler om at omdanne grøn strøm fra vindmøller til brint, modtages positivt.

  ”Dette forslag kan få stor betydning for transportsektoren og den maritime industri. Jeg kan da godt se en mulighed for at regeringen eksempelvis vælger – som en del af den samfundsbegrundende færgebetjening på Bornholm – at integrere de grønne power to X-løsninger til de færger der betjener Bornholm og som er en vigtig del af den daglige forsyningsåre. Det vil uden tvivl få en stor og gavnlig effekt på miljøet. Hvis dette kunne kobles op på forskning- og testfaciliteter til videreudvikling og kvalificering af power to X- teknologierne, så kan Danmark for alvor blive first mover og bevare den grønne førertrøje,” udtaler Thomas Bendtsen.

  Kilde: Rønne Havn

  (Visited 7 times, 1 visits today)