Ny amerikansk advarsel til iranske skibe

  0
  REKLAMA

  Udmeldingen fra den amerikanske flåde kommer efter præsident Trumps trussel i sidste måned om at åbne ild mod ethvert iransk skib, der måtte genere de amerikanske krigsskibe.

  Trump reagerede dengang på en hændelse, hvor 11 iranske fartøjer sejlede meget sæt på amerikanske krigsskibe på en “farlig og provokerende måde”. Et af de iranske fartøjer sejlede således forbi et amerikansk kystvagtskibe med blot 10 meters afstand.

  Det er første gang, den amerikanske flåde direkte sætter afstand på – 100 meter – i forhold til hvor tæt andre skibe må komme, før de kan risikere en eller anden form for reaktion.

  Ifølge en amerikanske embedsmand er afstandskravet ikke et udtryk for en ændring i det amerikanske militærs regler for, hvornår det vil gribe til våben.

  Den amerikanske flådes kommando i Bahrain sagde i en erklæring, at udtalelsen – om afstandskravet – var “designet til at øge sikkerheden, minimere tvetydigheden og reducere risikoen for fejlberegninger.”

  Den iranske regeringen svarende i sidste måned igen på Trumps trusler med en bemærkning om, at det var den amerikanske flåde, der havde begået fejl.
  Og chefen for Irans Revolutionsgarde truede med at ødelægge amerikanske krigsskibe, hvis landets sikkerhed bliver truet i Golfen.

  Kilde: gCaptain

  (Visited 6 times, 1 visits today)