Container shipping måske så småt på vej op

  0
  REKLAMA

  THE Alliancen genoptager nu to ellers aflyste afgange på Stillehavet efter at alliancen i sidste uge genoptog fire sejladser på Asien-Middelhavet ruten. Det samlede antal aflyste sejladser er fortsat rekordhøjt, men Lars Jensen ser de genoptagne sejladser som udtryk for, at bunden kan være noget .

  “Det fortæller os, at dykket i efterspørgslen i hvert fald på nuværende tidspunkt har nået bunden og at rederier – i det mindste i THE Alliance – nu ser en tilstrækkelig efterspørgsel til at kunne øge kapaciteten en smule,” skriver Lars Jensen på sin Linkedin blog.

  I forbindelse med den voldsomste nedgang i efterspørgslen, som containerrederierne har oplevet siden finanskrisen, er det lykkedes dem at holde raterne op ved at skære drastisk i kapaciteten.

  Lars Jensen peger på, at den nuværende situation viser, at rederierne heller proaktivt har villet aflyse for mange afgange – og senere genindsætte kapacitet, hvis efterspørgslen er til det – end at håbe på efterspørgsel til sidste øjeblik og så enten aflyse eller sejle med halvtomme skibe.

  (Visited 1 times, 1 visits today)