Masseaflysninger gavner Asien-Europa-rater

  0
  REKLAMA

  Prisen for at få sendt en container fra Aisen til Europa på ruten, hvor Maersk og MSC gennem 2M-Alliancen er markedsledende steg med 11,7 pct. i denne uge til 831 dollar pr. teu i forhold til ugen før, viser en opgørelsen fra Shanghai Shipping Exchange, skriver Ritzau Finans.

  Raterne på transport af fyrrefods-containere (feu) fra Asien til den amerikanske vestkyst faldt ganske vist og var med til at trække det samlede index ned med en enkelt procent, mens Asien-Europa-raterne ligger 8,2 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år.

  At raterne kan holde sig oppe trods det massive blackout i efterspørgslen på varer – og dermed transport – i verden, som Coronakrisen har skabt, skyldes primært den tilpasning af af udbuddet i form af aflyste sejladser, som bl.a. Maersk har benyttet sig af både i 1. kvartal, hvor omkring 90 sejladser blev aflyst og i indeværende kvartal, hvor 140 ture ventes aflyst.

  (Visited 5 times, 1 visits today)