Nye svenske tvillingeskibe

0
GG 204 Tor-Ön og GG 207 Torland. Foto: Bo Hellum (FF Skagen)
REKLAMA

Familien Ahlström fra Fiskebäk i Sverige har to nye tvillingeskibe på vej. GG 207 Torland er for nyligt færdigbygget, mens GG 204 Tor-Ön er udskudt på ubestemt tid på grund af coronaudbruddet, som har medført udfordringer med leverancerne af udstyr.

Det skriver FF Nyt.

De svenske skibe med den ikoniske gule farve har i alt otte ejere, nemlig brødrene og fætrene Ahlström. Det er ikke særlig ofte, at der er så mange mand inde over, når der bygges nye skibe.

”Vi diskuterer og det bliver hot, men vi kender hinanden så godt, at diskussionerne altid ender med en god ide,” siger Svante Ahlström, som er skipper og en af de otte ejere af de nye skibe.

”Vi har et princip om, at man ikke skal sidde på land og tjene sine penge. De skal tjenes på vandet. Så hvis du ejer skibet – så sejler du skibet,” siger skipper Olof Ahlström, som er Svante Ahlströms fætter. 

Fakta om skibene:

  • Lastkapaciteten på hvert skib er 1250 ton
  • Skrogene kommer fra Shiprepair Yard NAUTA i Gdansk 
  • Karstensens Skibsværft står bag byggerierne
  • Hvert skib har to hold besætninger af fem mand. Alligevel er der ti kahytter pr. skib, så alle har privat kahyt, hvilket er ganske usædvanligt både af disse størrelser
  • Skibene er meget lydløse, hvilket de giver Karstensens Skibsværft stor ros for
  • Det er familiens Torland nr. 3 og Tor-Ön nr. 5. Siden Tor-Ön nr. 3 fra 1975 har alle skibene haft samme iøjnefaldende gule farve.

(Visited 6 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here