Maersk forventer 140 aflyste sejladser i Q2

  0
  REKLAMA

  En konsekvent og hurtigt reaktion på den voldsomme nedgang i efterspørgslen i form af aflyste sejladser – og dermed mindre kapacitet i markedet – har været med til at holde raterne oppe for containerrederierne.

  “I alt er mere end 90 sejladser blevet aflyst, hvilket har betydet en reduktion i kapaciteten på 3,5 pct. i 1. kvartal og for 2. kvartal forventes tæt på 140 sejladser at blive aflyst. Disse initiativer har medført betydelige omkostningsreduktioner, og vi vil fortsætte med at holde en skarp kapacitets disciplin i den kommende tid, samtidig med at vi tilbyde vores kunder den bedst mulige service,” skriver A.P. Møller – Maersk i delårsrapporten for 1. kvartal.

  Omkostningsniveauet kan også blive hjulpet på vej af det voldsomme fald i olieprisen.
  Mens omkostninger til bunker i 1. kvartal i gennemsnit lå på 551 dollar/ton, hvilket var mere end 100 dollar højere end året før, er prisen på lavsvovlsolien faldet til mindre end det halve i løbet af foråret og ligger i øjeblikket på godt 200 dollar/ton i Rotterdam.

  (Visited 5 times, 1 visits today)