Brexit-forhandlingerne forstyrret af virus

0
Arkivfoto
REKLAMA

De aktuelle forhandlinger mellem EU og Storbritannien omkring sidstnævnte exit fra De Europæiske Fællesskaber er i øjeblikket nærmest på standby. Den aktuelle situation med stort set nedlukning af alle lande i Europa og store del af den øvrige verden har ikke gavnet situationen med udredning og efterfølgende aftaler om fremtidens vilkår for handel og eksempelvis fiskeri.

Af Bent Mikkelsen

Det er fortsat uafklaret, hvordan verden for fiskeriet kommer til at se ud efter 1. januar 2021, hvor Brexit’s overgangsperiode slutter og det enten bliver en ”no-deal” fremtid eller en forhandlingsløsning. Indtil da arbejder fiskeriet efter de nuværende regler, hvor der er udbredt fiskeri i det, som senere bliver rent britiske farvande.

Der er fortsat en mulighed for at den igangværende overgangsperiode bliver forlænget udover 1. januar 2021, men det kræver at den engelske regering anmoder om en udsættelse. Skal det ske skal en anmodning til EU være sendt senest 1. juli i år. Hidtil har den britiske regering med Boris Johnson hårdnakket afvist at tale om udsættelse udover den nuværende periode. Der er i Brexit-aftalerne indbygget en mulighed for at forlænge overgangsperioden med op til to år, mens der forhandles mellem parterne. Det er også indbygget i aftalerne, at overgangsperioden kun forlænges én gang. Måske vil Corona ændre på de forhold.

Denne artikel kan læses i sin helhed på i FiskerBladets e-udgave her.

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here