Chefbiolog sætter spørgsmålstegn ved ICES’ forsigtighedsprincip

0
Chefbiolog Søren Anker Pedersen. Foto: MID
REKLAMA

ICES’ rådgivning til kvotefastsættelser sker ud fra et forsigtighedsprincip, men chefbiolog ved Marine Ingredients Denmark stiller imidlertid spørgsmålstegn ved, om ikke det bliver lidt for forsigtigt.

Det skriver FF Nyt.

”ICES er generelt lidt forsigtige i forhold til, hvad der rent videnskabeligt er belæg for,” siger chefbiolog ved Marine Ingrediens Denmark, Søren Anker Pedersen, til FF Nyt.

ICES rådgivningen for brislingefiskeriet i Nordsøen og Skagerrak/Kattegat lyder på 208.708 tons. Selvom det er en stigning på omkring 50 procent fra sidste år, mener Søren Anker Pedersen også, at denne kvote er for forsigtigt sat. Han henviser til, at ny forskning fra det såkaldte ”FMSY-projekt”, som han har deltaget i, bl.a. tyder på, at fangsterne fra brislingebestanden kan øges, uden at det går ud over bæredygtigheden i bestanden.

”Den nuværende beregningsmodel anvendt af ICES tager ikke i tilstrækkeligt omfang højde for tæthedsafhængige faktorer. Fx det forhold, at når der er mange brisling i havet, så øges konkurrencen om føde mellem individerne,” siger Søren Anker Pedersen. 

Han bakker samtidig op om fiskeribranchens appel til biologerne om at forklare de fastsatte kvoter, så de er til at forstå.

”Vær videnskabelig og sig tingene helt straight i stedet for at have uforklaret forsigtighed,” siger Søren Anker Pedersen. 

(Visited 8 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here